מאמרים

מצוות הטהרה במי המקוה

למה האישה זוכה:

  • עטרת ראשינו מרן הראשון לציון רבינו  עובדיה יוסף זצוק"ל:

אם לאישה היה רוח הקודש, היתה רואה גדוד של מלאכי רחמים המלוים אותה בדרך למקוה, מליון נשמות ומלאכים ושרפים שיורדים במיוחד מן השמים ללוות אותה בדרך חזרה.

  • לאישה יש כוחות אדירים ועצומים, ביום המקוה כשהאישה טובלת ומכוונת לשם שמים וחושבת על ה' יתברך ,נקרעים 7 רקיעים ויורדים לתוך המים של המקוה נשמות של אבות וסבים צדיקים, אם האישה טובלת יותר בקדושה יורדים 20 או 30 דורות של צדיקים לתוך המים וככל שבודקת ומכוונת יותר בדבקות עם ה' יורדים אליה עד 50 או 06 דורות של צדיקים וקדושים ומלאכי רחמים וזה יכול להגיע עד דוד המלך עליו השלום (ולמה דוד המלך כיון שבתור מלך עסק בדם שפיר ושליה.)
  • אשה בתוך המים מקבלת כוחות כמו אדמו"ר או רב גדול ומקובל צדיק. והכוחות האלו מלוים אותה 24 שעות מהרגע שטבלה ובזמן זה בכוחה לברך ולחולל פלאות בתפילותיה.

כל ההכנות שהאישה עושה קודם בצרוף תפילותיה ובצרוף מה שמשתדלת היא בכל חכמתה שיהא בבית שלום כל אלו עולים ומתיצבים "על האשה" בעת הטבילה ובוקעים לה שערים עליונים בגן עדן  שרק בכח האישה הצדקנית לפתוח

טהרה ומעלותיה

הטבילה במי המקוה:  ספר החינוך: (קפ"א ר"ז)

והטעם שהמים יטהרו כל טמא כדי שיראה האדם את עצמו אחרי הטבילה כאילו נברא באותה שעה כמו שהיה כל העולם מלא מים טרם היות בו האדם ויתן אל ליבו בדמיון כי כמו שנתחדש בגופו יחדש גם פעולותיו לטוב.

  • מקוה = מל' תקוה –מעיין הישועות .
  • מנין שכל בדיקה בורא מלאך טוב?

המשנה באבות פרק רביעי משנה ג' נאמר:

ר' אליעזר בן יעקב אומר: "העושה מצוה אחת קונה לו פרקליט אחד, והעובר עבירה אחת קונה לו קטגור אחד .

"תשובה ומעשים טובים כתריס בפני הפורענות."

  • ר' משה יחיאל מאוזרוב כותב: העושה מצוה אחת בשלימות עם כוונה בורא מלאך עם נשמה, והעושה מצוה בלי כוונה או לא בשלימות בורא גוף למלאך אך ללא איברי הנשמה. מכאן שאשה העושה את הבדיקות בוראה לה מלאכים טובים שיגנו עליה ועל משפחתה. לכן נקראת טהרת המשפחה כי בזכות מצוות הטהרה והבדיקות זוכה שיש לה מלאכים המגינים עליה ועל בני משפחתה.
  • 40 סאה מי גשמים שדרכם נטהרת האישה במקוה כנגד 40 יום של יצירת הולד, כנגד 40 יום ששהה משה רבינו בשמים עד שקיבל התורה ונעשו עמ"י לעם.

בספר טהרת המקדש על פי הקבלה

מכיון שהמים מושפעים ממידת החסד העליון שהיא מידה של הטבה מושלמת, אין שום אחיזה לרע ולכוחות הרעים לשלוט כיון שרוח אלוקים מרחפת על פני המים, והמים מחוברים לקרקע ונמצא שכאילו האישה מתחברת למקום  יצירתה  ונבראת  מחדש.

במסורת היהודית נחשבת הטבילה במקווה לאחת המצוות החשובות ביותר. מצווה, שדוק של מסתורין עוטה עליה.

  • הטבילה במקווה הינה מעין לידה מחדש

מסמל המקווה את הרחם והאדם הטובל בו, כאדם השב אל הרחם כדי לחוות – מבחינה רוחנית – לידה מחדש .

"טבילה", המשנה את מעמדו מנכרי ליהודי, מטמא לטהור.

  • במסע, במכונת הזמן, אל העבר נבחין שהמים הם למעשה רחמו של העולם עצמו: "והארץ היתה תהו ובוהו וחושך על פני תהום ורוח אלוקים מרחפת על פני המים" (בראשית א, ב). כך ביום הבריאה הראשון, ואילו ביום הבריאה השלישי נאמר: "יקוו המים מתחת השמים אל מקום אחד ותראה היבשה" (שם א, ט). המים מסמלים, איפוא, את רחם הבריאה והאדם הטובל במקוה, הכניס עצמו במודע אל מצב העולם בטרם היבראו, כשהוא נתון כולו לחסדי כוחו.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Skip to content